• A gran familia de ferreiros que moldea o futuro do metal

    «As pequenas melloras incrementais son a base da evolución dunha empresa».

    Dos proxectos de enxeñería ao mantemento de instalacións industriais e parques eólicos. O grupo Intaf estende a súa actividade por toda a cadea de valor metal-mecánica para dar un servizo especializado e integral ao naval, a siderometalurxia e a enerxía. A súa innovadora xestión interna e as alianzas tecnolóxicas con outras empresas convertérona nun referente en Galicia de adaptación aos cambios da economía.

    Ler máis

  • O xigante pesqueiro que naceu a bordo dun catro latas

    «Hai que revisar constantemente os procesos para diferenciarse e crecer».

    Despois de máis de 50 anos no mercado, Pescados Rubén conserva intacta a súa obsesión pola calidade do produto. A ese obxectivo dirixe toda a súa actividade innovadora, que lle permite contar cun dos mellores sistemas de conxelación da industria alimentaria española para fortalecer a exportación. O grupo de Foz está a piques de lanzar unha nova liña de negocio de pescada fresca “para o consumidor moderno”.

    Ler máis

  • A receita para unha cociña de tres estrelas

    «Hai que perder o medo ao cambio para seguir o ritmo do mercado».

    Detrás das zonas de restauración de moitas das tendas de Ikea en Europa, de cadeas hoteleiras en España e en América, de chefs premiados por Michelín ou mesmo na sede do Commercial Bank de Etiopía, está Migán. A empresa empezou hai 60 anos fabricando frigoríficos de madeira a medida. Hoxe desenvolve desde Lugo proxectos integrais de cociñas industriais á última en novos materiais, ergonomía, eficiencia enerxética ou contaminación acústica.

    Ler máis

  • As novas tecnoloxías que optimizan o sector primario

    «Grazas á innovación melloramos a calidade de vida dos gandeiros e gandeiras e tamén das vacas».

    Non hai nada como coñecer unha actividade tradicional a fondo para idear a maneira de levala ao século XXI. Os fundadores de Innogando criáronse entre vacas e así foi como se lles ocorreu aplicar os seus coñecementos para sacar ao mercado un dispositivo que cambiará para sempre as duras condicións de traballo nas explotacións gandeiras. Chámase Rumi. Con el, os propietarios das granxas poden monitorizar as reses en tempo real para que todos gañen en benestar e mellore a produtividade do negocio.

    Ler máis

  • O sabor dos bosques galegos en todo o mundo

    «Sen valor engadido en produto e marca, non poderiamos competir no mercado internacional da castaña».

    Cando a alta cociña devolveu o protagonismo perdido á castaña, Alibós xa estaba aí. Coñecía dabondo o produto porque levaba anos aproveitando os alimentos silvestres. A empresa de Lugo decidiu plantarlle cara á industria transformadora doutros países. A súa aposta triunfou, apoiada na calidade da castaña galega, na economía circular e na innovación constante en produtos e procesos para romper os esquemas dun sector pouco dado aos cambios.

    Ler máis